top of page

Praktisch

Aanmelding 

Door de toegenomen drukte kunnen er helaas geen nieuwe cliënten worden aangemeld tot 1 februari 2023. 

U kunt bellen, mailen of het contactformulier gebruiken.

Het is belangrijk dat u een verwijzing van uw huisarts heeft. U neemt de verwijsbrief en een geldig identiteitsbewijs mee.

Voor een verwijsbrief die aan de voorwaarden voldoet kunt u  de link gebruiken om formulier te downloaden welke de huisarts kan invullen.  Klik hieronder op de link.

Toestemmingsformulier 

 

Kosten

De kosten voor de basis ggz worden via trajecten bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Er is een kort, middel en intensief traject met bijbehorende tijdsinzet. U kunt het document hier bekijken.

Er wordt aan het begin van de behandeling een inschatting gemaakt hoeveel tijd uw behandeling kost. 

De kosten worden door de verzekering gedekt behalve uw eigen risico. Dit moet u zelf betalen. Dit wordt in rekening gebracht door de zorgverzekering aan u, aan het eind van de behandeling.

Bepaalde diagnoses worden niet vergoed, hierover zal altijd goed worden gecommuniceerd.

In bepaalde gevallen kan de zorg door de werkgever worden betaald. Voor de bedrijfszorg kan er dan via Cenzo een bedrijfszorg contract worden opgesteld met de werkgever wanneer de werkgever de kosten wil vergoeden.

Behandeling voor kinderen en jeugdigen wordt vergoed door de gemeente. De praktijk heeft overeenkomsten met de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum, Uitgeest, Heiloo en Langedijk. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig vervolgens moet er een beschikking worden aangevraagd. Dit zal door de praktijk worden verzorgd. Via deze beschikking kan de behandeling worden betaald.

Wanneer u de zorg particulier wilt betalen hanteer ik een uurtarief van 85,- Bij een laag inkomen kan er een aangepast tarief worden gerekend.

Wachttijd

Op de onderstaande link kunt u de actuele wachttijd voor aanmelding voor de intake en voor de behandeling vinden.

Wachttijd

Wanneer u gestart bent met de intake dan loopt de behandeling daarna gelijk door.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de praktijk of uw zorgverzekeraar om te vragen voor een wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.

Afmelding

Gaarne zo spoedig mogelijk liefst 24 uur van te voren door in te spreken op de voicemail of via mail. 

Crisis

Een acute crisis dient via de huisarts te lopen. Na kantoortijd kunt u terecht bij de huisartsenpost in uw regio.
Bij acute zorgen omtrent zelfdoding kunt u tevens de crisislijn anoniem en vertrouwelijk bellen op 0900-0113. Deskundige vrijwilligers staan u te woord. Mocht u de behoefte hebben om te chatten over zelfdoding is dit ook mogelijk. Klik op preventie zelfdoding voor meer informatie.

Preventie zelfdoding

Bij jeugd dient u de crisisdienst van uw gemeente te bellen.

U mag de praktijk altijd mailen of bellen. Wanneer ik in gesprek ben met cliënten neem ik de telefoon niet op, bij geen gehoor kunt u inspreken op de voicemail. Ik zal zo snel mogelijk contact met u opnemen. Binnen de praktijk is er geen aparte administratieve ondersteuning.

Kwalificaties en lidmaatschap verenigingen

De psychologenpraktijk van Sylvia Brosens is lid van het NIP.

Registraties

Big nummer: 19914904925

AGB code: 94009191

Wettelijke standaarden

Geregistreerd bij het Kwaliteitsstatuut.  

Praktijk voldoet aan de AVG privacy wet.

U kunt hier informatie vinden over uw patiëntrechten in de GGZ.

bottom of page